Duvarlarınızı nasıl yenileyebilirsiniz: dekorasyon için olmazsa olmazlar listesi
Duvarlarınızı nasıl yenileyebilirsiniz: dekorasyon için olmazsa olmazlar listesi
Duvarlarınızı nasıl yenileyebilirsiniz: dekorasyon için olmazsa olmazlar listesi
Pratik dekorasyon ipuçları listemiz, profesyonel görünümlü bir boya elde etmek için gerekli tüm araç ve bilgileri size sunar.
Duvarlarınızı boyamaya hazır olun
“Yakında duvarlarımı boyayacağım. Bunu doğru yaptığımdan nasıl emin olabilirim?”
Çok az boya, bir odaya anında yeni bir hava katmanın kolay ve ekonomik bir yoludur ancak bir AkzoNobel araştırmasına {*} göre yaklaşık 10 kişiden biri, nereden başlayacağını bilmediği için dekorasyonu ertelemektedir.
İster ilk kez boya yapacak olun ister deneyimli bir dekoratör olun, pratik dekorasyon ipuçları listemiz, profesyonel görünümlü bir boya elde etmek için gerekli tüm araç ve bilgileri size sunar.
Boyamaya başlamak için gerekli olacaklar
Aşağıdakiler gerekli olacaktır
Dilediğiniz renkte bir kutu boya
Bir boya rulosu ve tekne
Boya fırçaları: biri orta diğeri küçük boy
Karıştırma çubuğu
Maskeleme bandı
Mobilya örtüsü veya plastik levha (mobilya demirbaşları örtmek için)
Emici örtü (duvarların tozunu almak ve lekeleri silmek için)
Portatif merdiven (ulaşılması zor olan yerlere uzanmak için)
Biraz beyaz ispirto (yanlışlıkla boya damlarsa lekeyi çıkarmak için)
Gör&Boya ile bir renk bulun
1. Boyanızı seçin
Duvarların renginin bir odanın genel görünümü üzerinde çok büyük bir etkisi olduğundan rengi doğru seçmek önemlidir.
Mükemmel tonunuzu bulduktan sonra, satın almanız gereken boya miktarını tam olarak hesaplamak için Marshall boya hesaplayıcıyı kullanabilirsiniz.
Duvarlarınızı boyamak için hazırlayın
2. Bandı yerleştirin
Prizleri, pencere çerçevelerini, kemeri, kapı hırdavatını ve boyanmasını istemediğiniz her şeyi maskeleme bandıyla kaplayın. Kenar boyasının yeterince düzgün olabilmesi için bandı düzgün bir şekilde ve düz çizgi halinde uyguladığınızdan emin olun.
Mobilyanızı boyadan koruyun
3. Üzerini örtün
Tüm mobilyaları odadan çıkarmak genellikle iyi bir fikir olabilir ancak yeterli alanınız yoksa mobilya örtüsü veya plastik levhayla örtebilirsiniz. Plastik torbalar, avize gibi eşyaları korumanın ucuz ve kolay bir yoludur.
Boyadığınız yerin altına daima mobilya örtüsü serin ve mümkünse bantlayın. Ne kadar dikkat ederseniz edin odanızın zeminine boya damlama olasılığı yüksektir. Bu nedenle, pişman olmaktansa önlem almak daha iyidir.
Duvarlarınızın tozunu alın
4. Duvarlarınızın tozunu alın
Son derece pürüzsüz bir boya elde etmek için boyamaya başlamadan önce duvarlarınızın tozunu almanız önemlidir. Örümcek ağları olabileceğinden odanın üst köşelerine özellikle dikkat edin.
Bu sırada duvarlarınızdaki pürüzlü alanları zımparalayabilir ve eski çivi ya da vidaları söküp gerekirse boşlukları çok amaçlı bir dolguyla doldurabilirsiniz.
Duvarlarınızı boyayarak tamamen değiştirebilirsiniz
5. Boyamaya başlayın
Daha önce boyanmış olan duvarlarda genellikle astar kullanmanız gerekmediğinden boya kutunuzu bekletmeden açabilirsiniz.
Boyanızı karıştırma çubuğuyla karıştırın ve birazını rulo teknenize dökün. Maskeleme bandının kenarlarından geçerek duvarınızın dıştaki 10 santimetresini boyamak için orta boy fırçanızı kullanın. Geri kalan alanı boyamak için ruloyu kullanın. Düz, pürüzsüz bir boya elde etmek için fırça veya rulonuza aşırı boya almamak gerekir.
İlk katın kurumasını bekleyin ve ardından gerekirse bir kat daha uygulayın. Büyük bir renk değişikliği istiyorsanız üçüncü bir kat gerekebilir.
Boyama işleminden sonra koruyucu bandı çıkarın
6. Bandınızı çıkarın
Boyanız neredeyse kuruduktan sonra maskeleme bandınızı dikkatlice çıkarın. Boyanız tamamen kuruyana kadar beklerseniz bandınızı çıkarırken boyanın bir kısmını da sökme riskiniz vardır. Böyle bir durumda küçük boya fırçanızla biraz rötuş yapabilirsiniz.
Eserinizi takdir edin
7. Arkanıza yaslanın ve eserinizi takdir edin
Başardınız! Şu anda, yepyeni dekorasyon planınıza fon oluşturmayı bekleyen pürüzsüz ve mükemmel derecede eşit boyanmış duvarlara sahip olmalısınız.
Önemli ipucu
Boya için rulo kullanırken yukarıdan aşağıya veya bir yandan diğer yana darbeler yerine V veya W şeklinde darbeler kullanın. Bu sayede çizgisiz ve pürüzsüz bir boya elde edersiniz.